Vicepreședinte Camera Deputaților: În România vorbim de 9 adulți pe oră care părăsesc țara

39
2 minute de lectură
LONDON, ENGLAND - MAY 20: Passengers board a bus leaving for Poland from Victoria coach station on May 20, 2009 in London, England. The Office for National Statistics (ONS) has released new figures showing a slow down in the number of migrants taking official residence in the UK from EU countries such as Poland due to an increase in the number leaving. (Photo by Dan Kitwood/Getty Images)

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Marilen Pirtea, a declarat, joi, că în România vorbim, la momentul actual, despre nouă adulți pe oră care părăsesc România, majoritatea având studii medii sau superioare.

Marilen Pirtea, a precizat, joi, în cadrul celei de-a opta ediţiii a Aspen Healthcare Forum, organizat la Palatul Parlamentului, că în România la momentul actual vorbim de 9 adulți pe oră care părăsesc țara, principalul motiv fiind nu atât salariul sau căutarea unei vieți mai bune în străinătate, cât baze mai solide pentru viitorul copiilor lor.

„Marea migrație a inteligenței noastre – vorbim despre 9 adulți pe oră care părăsesc România, majoritatea cu studii medii și superioare – nu merg doar pentru un salariu mai mare sau pentru o viață mai bună. Majoritatea încep să-și pună problema de a avea, pentru copiii lor, un sistem de educație sustenabil și corect și un sistem de sănătate care să poată să le asigure în timp buna existență în țară”, spune Pirtea.

„Dacă creștem salariile atât în Educație, cât și în Sănătate, dintr-un buget al unui spital, 80-90% merg în salarii în detrimentul investițiilor, nu vom putea avansa”, a completat vicepreședintele Camerei Deputaților.

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Marilen Pirtea, a mai precizat că România are în acest moment două priorități naționale „transpartidice”, Educația și Sănătatea, și crede că ar trebui tratate într-adevăr, „cu prioritate și sustenabilitate”.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele