VIDEO: Ceața roșie care acoperă Indonezia

67
1 minut de lectură
Sursă: captură video

În urma incendiilor care au afectat sute de hectare de pădure tropicală, insula indoneziană Sumatra a fost acoperită, săptămâna aceasta, de o ceață roșiatică groasă, toxică, relatează The Guardian.

Ayu Putri Wijianti, o utilizatoare de Twitter dintr-un sat în Jambi, Sumatra, a postat un clip video devenit viral, în care se poate vedea cum ceața obturează soarele și totul este acoperit, în mijlocul zilei, de o lumină difuză, roșiatică-portocalie, ca în filmele SF.

Agenția Indoneziană de Meterologie, Climatologie și Geofizică (BMKG) amintește că fenomenul se numește „dispersia Mie” și are loc când microparticulele care poluează aerul echivalează lungimea de undă a luminii solare.

Incendiile au loc anual în Indonezia, din cauza tehnicilor rapide și necostisitoare folosite pentru a face loc plantațiilor de ulei de palmier, dar anul acesta, din cauza secetei, au fost mai severe. Criza a condus la maximizarea indicelor de poluare a aerului în Sumatra și Borneo, a dus la anularea zborurilor, închiderea a sute de școli în Indonezia și Malaezia, îmbolnăvirea a mii de oameni și prodcerea unor tensiuni diplomatice în regiune.

Luni, agenția indoneziană de atenuare a efectelor dezastrelor a declarat că aproape un milion de oameni au infecții respiratorii acute.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele