VIDEO, GALERIE FOTO | Patru ani de la Colectiv. Marș de comemorare în București

87
4 minute de lectură
Foto: Bogdan Cristel

Un marș de comemorare a avut loc ieri seară, în Capitală, la patru ani de la incendiul din Colectiv. Coloana a pornit în marș de la Piața Unirii, spre clubul Colectiv.

Parchetul Militar Bucureşti a dispus, marți, începerea urmăririi penale in rem pentru mai multe infracţiuni, după filmul intervenţiei de la Colectiv, publicat de Libertatea. Se fac cercetări pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, abuz în serviciu, neglijenţă în serviciu, pentru sustragerea de probe şi pentru profanarea de cadavre sau morminte. Filmarea care a apărut abia acum în presă a fost ascunsă patru ani, iar în video, un ofiţer ISU este auzit înjurând victimele.

64 pe de oameni și-au pierdut viața în urma incendiului de la Colectiv. Cei mai mulți au murit după incendiu, în spitale. Niciunul dintre responsabili nu a răspuns încă în fața justiției. Patronii clubului Colectiv, George Alin Anastasescu, Paul Gancea și Cristian Mincu, au fost scoși definitiv de sub control judiciar în luna martie. La fel s-a întâmplat și cu directorul și administratorul firmei de artificii, Daniela și Cristian Niță, și cu cei doi pirotehniști, Marian Moise și Viorel Zaharia.

Dosarul lui Cristian Popescu Piedone, fostul primar al sectorului 4, acuzat de abuz în serviciu în legătură cu tragedia din 2015, încă se judecă.

Mii de oameni au plecat în marșul comemorativ spre Colectiv. Au trecut patru ani de la tragedie și niciunul dintre vinovați nu a răspuns în fața justiției. #colectiv

Publicată de Reporter Global pe Miercuri, 30 octombrie 2019

Fotografii: Bogdan Cristel

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele