VIDEO Jimmy, bărbatul care a murit după deportarea din SUA în Irak, unde nu fusese niciodată

176
2 minute de lectură

Un bărbat de origine irakiană, care trăia în Statele Unite încă din primele luni de viață, a murit în Irak la scurt timp după ce a fost deportat de autoritățile americane, deoarece nu ar fi avut posibilitatea să își cumpere insulină, informează CNN, preluat de Mediafax.

Jimmy Aldaoud, în vârstă de 41 de ani, a fost găsit mort în apartamentul pe care îl împărțea cu un alt bărbat de origine irakiană care fusese deportat din Statele Unite. Aldaoud a fost deportat în iunie, ca parte a campaniei președintelui american, Donald Trump, împotriva imigranților aflați în mod ilegal în Statele Unite.

Avocatul său, Edward Bajoka, a declarat pentru CNN că Aldaoud, care avea cazier judiciar, a murit ca urmare a unor complicații ale diabetului de care suferea. Bărbatul nu avea rude sau cunoștințe în Irak și nu vorbea limba arabă, potrivit aceleiași surse.

„Nu a avut posibilitatea de a-și procura insulină în Irak. Aceasta a fost cauza decesului său”, a adăugat Bajoka. „Moartea sa putea fi prevenită. Nu ar fi trebuit să se întâmple asta. Vestea morții lui a i-a devastat familia și comunitatea”, a mai spus avocatul.

Autoritățile americane au informat că în momentul deportării sale, pe 2 iunie, Jimmy Aldaoud „a primit medicamente care să îi asigure continuarea tratamentului”.

Aldaoud, un catolic de origine irakiană, nu vizitase niciodată Irakul, cu toate că era cetățean al acestei țări. El s-a născut într-o tabără de refugiați din Grecia. Familia sa a ajuns în Statele Unite în mod legal în 1979, când Aldaoud avea 6 luni. Părinții lui, dar și cei trei frați ai săi au devenit cetățeni americani între timp, însă el nu.

Avocatul lui Aldaoud a postat pe Twitter un videoclip realizat de acesta la Baghdad, la două săptămâni după ce a fost deportat, în care povestește cum a fost reținut de agenții ICE și trimis în Irak. „I-am implorat, le-am spus că nu am fost niciodată în această țară”, spune Aldaoud în clipul video. „Am dormit pe străzi aici. Sunt diabetic. (…) Nu am nimic de mâncare”, mai spune el.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele