Viktor Orban îl susține pe Trocsanyi, respins de comisia JURI din Parlamentul European

25
2 minute de lectură
Foto: Agerpres / EPA

Premierul Viktor Orban și-a declarat susținerea pentru Laszlo Trocsanyi, propus de Ungaria la funcția de comisar european, care, alături de candidata României, Rovana Plumb, a primit aviz negativ din partea Comisiei pentru Afaceri Judiciare (JURI) a Parlamentului European.

„Sunt convins că (Trocsanyi) este cel mai potrivit candidat să devină membru al Comisiei Europene”, a declarat liderul de la Budapesta pentru un post de radio ungar, informează agenția Reuters, citată de MEDIAFAX.

„Păcatul lui a fost acela de a ajuta Guvernul și pe mine (…) să protejăm Ungaria de migrație”, a subliniat Orban.

Rovana Plumb și Laszlo Trocsanyi, candidații României și Ungariei la funcții de comisar european, au primit, joi, aviz negativ în Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a Parlamentului European, ca urmare a unor suspiciuni privind potențiale conflicte de interese.

Avizul negativ primit de candidatul Ungariei este o lovitură pentru Orban, care l-a propus Trocsanyi și care în ultimii ani s-a aflat constant în conflict cu Bruxelles-ul în legătură cu politicile sale privind migrația și statul de drept. Trocsanyi a fost nominalizat să preia postul de comisar european pentru extindere și politica de vecinătate.

Orban a explicat că a discutat despre Trocsanyi cu noul președinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și așteaptă o explicație scrisă de la Bruxelles înainte de o avea o nouă discuție cu privire la ce este de făcut mai departe pentru a rezolva situația.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele