Vot amânat la moțiunea împotriva lui Tudorel Toader din lipsă de cvorum

Decizia remanierii sau nu a lui Tudorel Toader de la Ministerul Justiției se va lua în coaliție

1 minut de lectură

Votul la moțiunea simplă din Camera Deputaților împotriva ministrului Justiției Tudorel Toader a fost amânat miercuri pentru săptămâna viitoare, din lipsă de cvorum.

În ceea ce privește remanierea sau nu a ministrului, o decizie va fi luată la nivelul coaliției, în cursul unei întâlniri pe care PSD și ALDE – ultimul, fiind partidul care l-a susținut și propus pe Tudorel Toader, o vor avea cel mai probabil vineri sau luni.

Situația lui Tudorel Toader la Ministerul Justiției este incertă, din cauza nemulțumirilor pe care liderii PSD le au cu privire la faptul că Toader nu a implementat cu mai multă fermitate directivele PSD în materie de justiție.

De asemenea, la dezbaterea de marți pe textul moțiunii simple a Opoziției, fostul ministru PSD al Justiției, Florin Iordache, predecesor al lui Toader și artizan al modificării legilor Justiției în parlament, i-a reproșat acestuia că a renunțat cu prea mare ușurință la prevederile din OUG 7 și l-a întrebat când dă ordonanța de urgență pentru modificarea codurilor penale și pentru revizuirea sentințelor date de completurile de 5 judecători și a precizat că, în PSD, atunci când greșești demisionezi sau ești remaniat.

Dora Vulcan
Dora Vulcan a intrat în presă în 1992, după un stagiu la departamentul de strategie al unei campanii prezidențiale. A lucrat la agenția de știri a cotidianului România liberă, la secția de politică internă și apoi la cea de investigații, focusată pe domeniul justiției și pe ingerința politicului în anchetele penale. A fost stringer la BBC România și consultant de presă la Comisia Națională de Informatică a Guvernului României. A scris la Revista 22 despre plagiatele din mediul universitar.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele