Washington Post: Trump a fost joi la un pas de a declanșa un război împotriva Iranului

550
1 minut de lectură

Președintele SUA, Donald Trump, ar fi ordonat, joi, declanșarea unei ofensive militare asupra Iranului, ca ripostă la doborârea unei drone americane de către o rachetă iraniană în Strâmtoarea Ormuz, dar și-a retras ordinul pe ultima sută de metri, au declarat pentru Washington Post, sub protecția anonimatului, oficiali din cadrul administrației prezidențiale.

Anterior, șeful de la Casa Albă scrisese un mesaj scurt pe Twitter, care a provocat rumoare pe Internet privind iminența unui atac asupra Iranului.

„Iranul a comis o mare greșeală”, a reacționat președintele american, joi, pe rețeaua de socializare.

Nu este clar motivul pentru care Donald Trump s-a răzgândit în privința operațiunii militare și ce tip de atacuri ar fi inclus aceasta, subliniază Washington Post, adăugând că informația a fost făcută publică de către cotidianul The New York Times.

Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat, joi, doborârea unei drone militare americane care ar fi pătruns în spaţiul aerian iranian, dar Comandamentul Central din SUA (CENTCOM) susţine că aparatul de zbor se afla în spaţiul aerian internaţional, deasupra Strâmtorii Ormuz.

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele