„Acum aș dori să vorbesc despre statul de drept și despte PSD implicit. Sunt surprins. Trebuie să spun că pentru prima oară vom avea un procuror-șef european care se va lupta pentru statul de drept și împotriva corupției europene. Este o surpriză pentru mine că Guvernul din România nu o sprijină pe această doamnă. Eu cred că România ar trebui să fie mândră că primul procuror-șef eurpoean ar putea fi un cetățean român, de aceea sprijim această candidatură întrutotul”, a declarat candidatul PPE la șefia Comisiei Europene, Manfred Weber, la Summitul PPE al liderilor locali și regionali.

Laura Codruța Kovesi este candidat la funcția de șef al Parchetului European și pentru a fi numită la conducerea acestei instituții va fi nevoie să fie puratate o serie de negocieri între Parlamentul European și
Consiliul UE.

Parlamentul European a selectat-o pe Laura Codruţa Kövesi pe primul loc în lista de candidaţi pentru postul de procuror-şef european cu 26 de voturi față de 22 de voturi primite de Jean-François Bohnert (Franţa) și de 1 vot, pentru Andrés Ritter (Germania).

În schimb, în urma votului reprezentanţilor permanenţi ai statelor în Consiliul Uniunii Europene, Jean-François Bohnert s-a clasat pe primul loc pe lista pentru desemnarea procurorului-şef european, fiind urmat de Laura Codruţa Kovesi, din România, şi de germanul Andres Ritter.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele