Manfred Weber: Actualul Guvern din România se gândește mai mult la interesul partidului

96
2 minute de lectură

Candidatul PPE la șefia Comisiei Europene, Manfred Weber, a declarat, sâmbătă, la Summitul formațiunii politice europene desfășurat la București, că, din păcate România nu mai este văzută, ca în anii trecuți, ca ”un pionier” în lupta împotriva corupției și din acest motiv, țara noastră nu mai este văzută nici ca parte a deciziilor la nivelul UE.

“Mă gândesc la România și când afac acest lucru trebuie să vă spun că în anii trecuți a fost privită ca o țară despre care vorbeam referitor la statul de drept, lupta împotriva corupției, probleme interne. România nu mai era văzută ca parte a deciziilor la nivelul UE. E o tragedie să observăm că România nu mai e un pioner la nivelul european. Motivul este actualul Guvern din România care se gândește mai mult la interesul partidului, decât al cetățeanului”, a afirmat Manfred Weber.


Europa trebuie să învețe să-i asculte pe oameni

Manfred Weber a apreciat și faptul că la președinția României este în prezent Klaus Iohannis.

“Dar aspectul pozitiv este că a fost o persoană care a dat un semnal clar că putem avea încredere în România. E vorba de președintele Klaus Iohannis. Ar trebui să fiți mândri că aveți un președinte atât de grozav. Acum când vorbim de viitorul UE trebuie să înțelegem că începe cu modul de a asculta, cum a spus și Antonio. Europa trebuie să învețe să-i asculte pe oameni. Să îi ascultăm pe primari este un lucru esențial pentru că ei se implică pentru cetățeni, pentru viața lor de zi cu zi”, a explicat Weber.

Politicianul european a mai spus că, privind istoric, Europa a devenit liberă și sigură.

„Câteodată, atunci când vorbim despre Europa ne concetrăm pe aspectele concrete și uităm de perspectiva mai largă. În 46 de ani am crescut în Bavaria și sunt prima generație de pe continent care poate spune că generația mea poate trăi într-o Europă în care guvernează libertatea și pacea”, a conchis Manfred Weber, liderul grupului PPE din Parlamentul European.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele