USR își propune câștigarea a șapte – opt mandate la alegerile europarlamentare

Președintele USR Dan Barna încearcă să blocheze în Camera Deputaților efectele Ordonanței 114 - Foto: Agerpres

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, sâmbătă, la Brăila, că Alianța USR-PLUS își propune să câștige șapte sau opt mandate la alegerile europarlamentare, dar că miza acestui scrutin este mobilizarea oamenilor pentru a merge la vot, conform Mediafax.

„Noi ne propunem de fapt să mergem undeva spre zona șapte – opt mandate. O considerăm realistă ca aşteptare. Dar dincolo de un procent sau altul, de numărul de mandate pe care le vom obţine, miza acestor alegeri este mobilizarea oamenilor să iasă să voteze. Şi, de fapt, campania pe care o vom desfăşura este o campania e în care să le cerem oamenilor să iasă la vot pentru România”, a spus Barna.

Alegerile europarlamentare sunt însă văzute a avea „o miză mai mare decât numărul de mandate din Parlamentul European,” fiind considerate ca un barometru pentru alegerile prezedențiale din toamnă și pentru cele parlamentare de la anul.

Comentarii

Gabriel Nițulescu
Gabriel Nițulescu este jurnalist, comentator, analist economic și autor de cărți economice, cu articole publicate în presa economică românească. A fost jurnalist la Curentul, Ziarul Financiar, Capital, Banii Noștri, Ghidul de Bani și Financial Director Romania. A fost editor coordonator al săptămânalului Banii Noștri și redactor-șef al revistei lunare Financial Director România.