WhatsApp nu va mai funcționa pe dispozitive mai vechi

50
2 minute de lectură

Urmăriți-ne și pe Facebook

WhatsApp va înceta în curând să funcționeze pe milioane de telefoane, după ce aplicația a anunțat că nu va mai rula pe dispozitive mai vechi, informează independent.co.uk, preluat de Mediafax.

Compania deținută de Facebook spune pe pagina sa de asistență pe ce telefoane smart nu va mai putea fi folosită aplicația, precizând că schimbarea este necesară pentru a asigura securitatea utilizatorilor săi.

Diverse versiuni de Android, iPhone și Windows Phone sunt afectate de decizie, perioada de asistență oficială încheindu-se la 1 februarie 2020.

WhatsApp nu va mai funcționa pe aparatele iPhone ce rulează sistemele de operare iOS 8 sau cele anterioare acestuia, care a fost lansat pe piață în 2014. Acest lucru înseamnă că oricine are un iPhone 6 sau mai nou nu va avea probleme.

„Pentru cea mai bună experiență, vă recomandăm să utilizați cea mai recentă versiune de iOS disponibilă pentru telefonul dumneavoastră“, anunță WhatsApp.

Telefoanele Android ce folosesc o versiune mai veche decât 2.3.3, cunoscută și sub numele Gingerbread, nu vor mai fi acceptate și oricine încearcă să creeze un cont nou sau să verifice un cont existent folosind Android mai vechi va fi blocat. Android Gingerbread a apărut în 2010.

Telefoanele care rulează sistemul de operare mobil Windows Phone 8.1 sau peste acesta vor continua să fie acceptate de WhatsApp.

Teoretic, utilizatorii WhatsApp afectați își pot actualiza sistemul de operare, pentru a continua să folosească WhatsApp, însă multe modele de telefoane mai vechi vor avea dificultăți în a folosi sisteme de operare mai noi, sau pur și simplu dispozitivele nu vor permite instalarea acestor sisteme. ■

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele