Zece orașe din China, în carantină din cauza coronavirusului. Ce recomandă Organizația Mondială a Sănătății

154
3 minute de lectură
Sursa foto: Twitter

Zece orașe din China au fost puse în carantină de autorități, ca măsură de precauție pentru a opri răspândirea noului coronavirus, depistat inițial la Wuhan, în provincia Hubei, transmite Mediafax. Până acum, epidemia a ucis 25 de persoane, iar peste 830 de oameni au fost infectați, relatează The Telegraph.

În total, autoritățile au suspendat transportul public în zece orașe din provincia Hubei în urma epidemiei, a relatat cotidianul Hubei Daily.

Autobuzele nu vor mai circula în orașele Chibi, Xiantao, Zhijiang, Qianjiang, Xianning, Huangshi and Enshi, iar la Ezhou au fost închise gările.

În orașul Zhijiang, toate locurile publice au fost închise, cu excepția spitalelor, supermarketurilor, piețelor agricole, benzinăriilor și farmaciilor, a precizat Hubei Daily.

Trenurile și autobuzele nu mai circula de joi în Huanggang, localitate aflată la 70 de kilometri de Wuhan, primul oraș pus sub carantină. Locuitorilor li s-a cerut să nu plece din oraș nici prin alte mijloace. Potrivit Reuters, în Huanggang au fost raportate 12 cazuri de infecție cu virusul.

Autoritățile au anulat o serie de evenimente publice și din alte părți ale Chinei, care au loc în perioada Anului Nou Lunar, și au închis Orașul Interzis din Beijing.

De asemenea, parcul de distracții Disneyland de la Shanghai a fost închis pe termen nedeterminat.

Festivități speciale erau pregătite pentru Noul An Lunar al Șobolanului în zona Locuinței lui Mickey Mouse.

Coronavirusurile fac parte dintr-o mare familie de virusuri care provoacă boli diverse, de la răceala comună la SARS, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Simptomele sunt și ele diverse, de la febră la insuficiență renală, iar, în unele cazuri, la deces. Unele se transmit ușor de la o persoană la alta, altele, nu.

OMS recomandă țărilor să se pregătească pentru răspândirea noului coronavirus

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) le recomandă statelor lumii să se pregătească pentru o creștere a numărului de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus și să ia măsuri de prevenție cât mai rapid, se arată într-un comunicat al instituției, citat de TASS.

„Ne așteptăm ca o creștere a numărului de cazuri să apară în orice țară. Astfel, toate țările trebuie să se pregătească, inclusiv prin supravegherea activă, prin detectare timpurie și prin izolare pentru prevenirea răspândirii infecțiilor. Recomandăm ca statele să comunice către OMS informațiile pe care le au”, se arată în mesaj.

Organizația Mondială a Sănătății mai face apel la comunitatea internațională să dea dovadă de solidaritate și să coopereze cu celelalte țări „pentru identificarea sursei acestui nou virus (…) și pentru dezvoltarea tratamentului necesar”.

OMS a anunțat joi că virusul din China nu este o urgenţă de nivel global. Didier Houssin, preşedintele comitetului de urgenţă al OMS, a declarat că s-au înregistrat foarte puţine cazuri în afara Chinei şi nu există dovezi că virusul s-a transmis de la o persoană la alta în afara acestei ţări.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele