Zeci de mii de demonstranți cer repetarea referendumului privind Brexit

102

Zeci de mii de oameni demonstrează astăzi în centrul Londrei cerând un nou referendum privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, în timp ce Parlamentul încearcă să găsească soluții pentru depășirea impasului asupra Brexit, relatează BBC. Totodată, petiția în care se cere rămânerea Regatului Unit în Uniunea Europeană a depășit patru milioane de semnatari.

Demonstranții s-au deplasat între Park Lane și Piața Parlamentului, unde au rămas pentru a protesta în cadrul campaniei „Put It To The People“, după ce Uniunea Europeană a decis să amâne ieșirea Marii Britanii din spațiul comunitar, la cererea premierului Theresa May.

Șeful Cabinetului de la Londra a anunțat că va renunța la un nou vot parlamentar asupra Acordului negociat cu Bruxellesul, dacă nu va beneficia de suficientă susținere în Camera Comunelor.

Dacă Acordul nu va trece de votul Camerei Comunelor, Londra va trebui să vină cu un plan alternativ sau să iasă din Uniunea Europeană fără un acord la 12 aprilie.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a postat pe Twitter un clip ce-l înfățișează printre demonstranți ținând o pancartă inscripționată cu sloganul „Put It To The People“.

Totodată, o petiție pentru revocarea Articolului 50 și pentru rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană a depăşit patru milioane de semnături în mai puțin de trei zile, informează Euronews.

Petiția a fost postată pe site-ul Parlamentului britanic. „Guvernul a susținut în mod repetat că ieșirea din Uniunea Europeană este voința poporului. Trebuie să oprim această idee dovedind nivelul ridicat de susținere pentru rămânerea în UE. Un vot oficial s-ar putea să nu aibă loc, deci votați acum“, au postat inițiatorii petiției.

Petițiile care sunt semnate de peste 100.000 de persoane sunt automat luate în considerare pentru a fi dezbătute de parlamentari. Petiția a fost postată miercuri și a strâns 100.000 de semnături în primele două ore. Inițiativa a avut un asemenea succes încât pagina de petiții a site-ului Parlamentului de la Londra nu a fost funcțională pentru câteva ore joi.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele