Zeci de protestatari împotriva schimbărilor climatice, arestați la Brisbane

34
1 minut de lectură

Poliția australiană a arestat și a pus sub acuzare cel puțin 72 de persoane care au participat la un miting privind schimbările climatice, protest ce a perturbat traficul în orașul Brisbane din nordul Australiei, relatează Mediafax.

Aproximativ 300 de persoane au participat la manifestația care a început dimineața și a continuat pe tot parcursul zilei în diverse părți ale orașului. Acțiunea a fost organizată de filiala locală a organizaţiei Extinction Rebellion, ce luptă pentru protejarea mediului.

Poliția din statul Queensland, unde se află Brisbane, a anunţat că a arestat și a pus sub acuzare 72 de persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 73 de ani, pentru infracțiuni ce includ tulburarea liniştii publice, neascultarea indicațiilor legale și obstrucționarea poliției.

„Preocuparea mea este pentru viitorul elevilor mei. Aceasta a fost principala mea motivație pentru a acționa astăzi“, a spus profesoara unui liceu din Brisbane, Olivia Williams, de 21 de ani, care a fost întâmpinată cu aplauze de colegii activiți, când a ieșit din secția de poliție din Brisbane.

Laura Lucardie, o organizatoare a protestului, a declarat că perturbarea traficului a fost obiectivul demonstrației, iar protestatarii au fost fericiți să meargă la închisoare pentru cauza lor.

„Nu este o problemă pentru noi că există 50 de arestări pe zi […]. Dacă putem să o facem, vom umple închisorile“, a spus ea.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele