Zelenski i-a cerut lui Putin reluarea discuțiilor pentru pace, în contextul uciderii a patru militari ucraineni

61
1 minut de lectură

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a cerut omologului său rus Vladimir Putin să reia negocierile pentru pace, după ce patru soldați ucrainieni au fost uciși în bombardamentele din regiunea Donbas, relatează Reuters, preluat de Mediafax.

Patru soldați ucrainieni au fost uciși marți în bombardamente ale grupurilor separatiste în regiunea Donbas.

Cei doi președinți au discutat miercuri despre conflictul din estul Ucrainei, iar Zelenski i-a cerut lui Putin să își exercite influența asupra grupurilor insurgente proruse, pentru a relua negocierile de pace.

„Acest lucru nu ne aduce mai aproape de pace. Vă rog să influențați cealaltă parte pentru a se opri din uciderea oamenilor noștri”, i-a transmis Zelenski lui Putin.

Conflictul separatist din regiunile Doneţk şi Lugansk, situate în estul Ucrainei, a izbucnit în martie 2014, între grupuri insurgente proruse şi serviciile de securitate ucrainene. Bilanţul este de cel puţin 13.000 de morţi.

Noul preşedinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a declarat dispus să aibă o întrevedere cu omologul său din Rusia, Vladimir Putin, pentru a găsi o soluţie politică la conflictul separatist.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele