Zelenski: Ucraina are nevoie de susținerea SUA înainte de discuțiile privind Donbass

25
1 minut de lectură
Foto: AGERPRES

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marți că se așteaptă să aibă o întrevedere importantă cu omologul său american Donald Trump, iar Kievul are nevoie de susținerea Washingtonului înainte de discuțiile privind Donbass, relatează site-ul agenției Reuters, citat de MEDIAFAX.

Zelenski a afirmat că speră ca discuțiile privind Donbass, care urmează să aibă loc între Ucraina, Rusia, Franța și Germania, să aibă loc în curând.

„Vrem să ieșim din această întâlnire cu rezultate privind încheierea conflictului și întoarcerea pe teritoriile noastre”, a adăugat liderul ucrainean.

Kremlinul a sugerat anterior că un summit între liderii Rusiei, Ucrainei, Germaniei și Franței ar putea fi organizat pentru luna viitoare, cu scopul de a discuta despre procesul pentru pace din Ucrainei.

Conflictul dintre Armata ucraineană și forțele susținute de Rusia a dus la moartea a aproximativ 13.000 de persoane în estul Ucrainei din 2014 și până în prezent. Cu toate că un armistițiu semnat în 2015 a dus la încetarea conflictului, unele confruntări de mică amploare încă mai au loc uneori.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele