În zona euro, în 2019, inflația de bază va scădea, inflația ”core” va crește

Principalele tendințe ale prețurilor în 2019, în zona euro ar putea fi legate de o decelerare a inflației globale și o redresare superficială a prețurilor de bază.

40
1 minut de lectură

Inflația globală a atins, probabil, o valoare maximă de 2,2% în octombrie 2018 și se pare că este pe cale să scadă progresiv în 2019 și 2020 – intensitatea și calendarul exact al acesteia vor depinde în principal de fluctuațiile prețului petrolului.

Previziunile analiștilor privind prețurile Brent și cursul EUR-USD implică faptul că energia va exercita o presiune în jos asupra inflației globale pe întregul orizont de prognoză și, prin urmare, va fi principalul motor al divergențelor dintre prețurile ”core” și cele avute în considerare la calculul inflației de bază.

În 2019, inflația de bază în zona euro (UE-19) ar trebui să crească de la nivelul actual de aproximativ 1%, la 1,5%, ceea ce este probabil să reprezinte un maxim pentru acest ciclu. Accelerarea creșterii salariilor în UE-19 este probabil să se transmită progresiv în prețurile serviciilor, în timp ce prețurile importurilor ar trebui să rămână scăzute și să semnalizeze presiuni moderate asupra prețurilor bunurilor de bază.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele