Iohannis: În 2019 se împlinesc 30 de ani de democrație. Sunt 30 de ani de când ne-am câștigat libertatea

8
Foto: presidency.ro.
2 minute de lectură

Iohannis: România europeană înseamnă stat de drept și justiție independentă

Președintele Klaus Iohannis a afirmat sâmbătă, la summit-ul PPE, că , România europeană înseamnă o țară cu stat de drept și justiție independentă și are convingerea că românii vor rămâne atașați valorilor care duc la prosperitate.

„România noastră, România europeană înseamnă bunăstare prosperitate, justiție independentă și stat de drept. Acesta e motivul pentru care românii au ales în 2007 calea unei țări moderne, cu oameni liberi, cu legi corecte, cu drepturi egale cu ceilalți cetățeni europeni. Sunt convins că vor respinge populismul și vor rămâne atașați valorilor care duc la prosperitate, care se regăsesc în interiorul UE”, a spus Klaus Iohannis.


Lupta pentru o Europă mai bună este lupta noastră

Președintele a făcut referire și la faptul că proiectul european, chiar dacă nu e perfect ne-a oferit cea mai lungă perioadă de prosperitate și pace în Europa. ”Din responsabilitate pentru generațiile viitoare trebuie să ne mobilizăm. Aceasta nu e doar o sarcină a aleșilor, sau reprezentanților noștri, nu e datoria exclusiv a șefilor de stat sau guvern, ci este o probă de solidaritate pe care trebuie să o dăm cu toți, cetățeni și politicieni, zi de zi. Lupta pentru o Europă mai bună este lupta noastră, a tututor celor pentru care Europa este sinonimă cu pacea, prosperitatea și libertatea tuturor cetățenilor din UE.”

Europa nu se poate întoarce în timp


Iohannis a mai precizat că, anul 2019 ”în care au loc alegeri în PE” este unul simbolic, deoarece se împlinesc 30 de ani de când regimurile totalitare din Estul Europei au dispărut în sfârșit.

”Sunt 30 de ani de democrație. Sunt 30 de ani de când ne-am câștigat libertatea de a ne putea reîntoarce după lungi suferințe în marea familie europeană din care facem parte. Noi încă ne amintim ce înseamnă tirania, dictatura mediocrității, care ține la putere un grup de privilegiați. iar Dramele acelor ani negri nu se vor mai repeta, nu în Europa, nu atâta timp cât depinde de noi să împiedicăm asta. Europa nu se poate întoarce în timp. E responsabilitatea noastră să dăm startul unei noi ere de prosperitate și siguranță”, a mai spus Klaus Iohannis, la Summitul PPE.

Gabriel Nițulescu
Gabriel Nițulescu este jurnalist, comentator, analist economic și autor de cărți economice, cu articole publicate în presa economică românească. A fost jurnalist la Curentul, Ziarul Financiar, Capital, Banii Noștri, Ghidul de Bani și Financial Director Romania. A fost editor coordonator al săptămânalului Banii Noștri și redactor-șef al revistei lunare Financial Director România.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele