1 decembrie la Iași: „Trăiască Regina“

29
3 minute de lectură
Sursa: Wikipedia

Urmăriți-ne și pe Facebook

Ieșenii care participă la manifestările dedicate Zilei Naționale la Iași au aplaudat și au strigat „Trăiască Regina“, după ce Casa Regală a depus o coroană la Statuia lui Ștefan cel Mare.

Manifestările dedicate Zilei Naționale au avut loc la Iași în fața Palatului Culturii.

Mii de persoane au participat întâi la un concert de muzică populară, iar mai apoi la ceremoniile religioase și militare. Pe scenă au urcat reprezentanți au urcat reprezentanți ai autorităților locale și naționale, dar și Custodele Coroanei Române.

Primarul Mihai Chirica a făcut referire, în discursul său, la importanța Iașului, în istoria țării și a reamintit și Revoluția din 89: „România s-a născut și a crescut la Iași. Aici, în Capitala Moldovei, am învățat să fim români. Capitală a Unirii de la 1859, Iașul s-a sacrificat pentru a permite apariția patriei numite România. Capitală de război din 1916, Iașul a fost leagănul României Mari. Iar lecția pe care trebuie s-o învățăm, înainte de toate, este că forța noastră stă în unitate, o unitate pe care suntem obligați să ne întemeiem toate speranțele, toate dorințele, toate proiectele de viitor!“.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, a încurcat Nistrul cu Nisa, în discursul său.

„Astăzi poate mai mult ca oricând trebuie să conștientizăm valoarea comorii pe care ne-au lăsat-o: libertate, libertate de a trăi și de a ne crește copiii într-o țară independentă, de învăța, de a ne exprima opiniile și credințele noastre. Suntem, așadar, datori să ne cinstim trecutul, să reflectăm la prezent și să ne gândim la viitor. Este obligația fiecăruia dintre noi să pună umărul la constituirea misiunii începută de predecesorii noștri. (…) Astăzi este sărbătoarea noastră, este sărbătoarea moșilor și strămoșilor noștri, este sărbătoarea fiilor și strămoșilor noștri.(…) La mulți ani ieșeni, La mulți ani, România, La mulți ani România de pretutindeni, din Basarabia, de la Nisa, până la Tisa, până la Dunăre, La mulți ani, români de pretutindeni“, a spus Maricel Popa.

Reprezentanții Casei Regale au depus o coroană la Statuia domnitorului Ștefan cel Mare, iar ieșenii au strigat „Trăiască Regina“ și au aplaudat-o pe Majestatea Sa Margareta.

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele