30% dintre cetățenii R.Moldova ar vota unirea cu România

56
1 minut de lectură
Foto: Agerpres

Ambasadorul Federației Ruse în România, Valeri Kuzmin, a oferit un interviu presei din România în care a vorbit inclusiv despre relațiile R.Moldova cu România. Fiind întrebat dacă Federația Rusă este împotriva Unirii R. Moldova cu România, Valeri Kuzmin a declarat că nu este atât de importantă poziția Rusiei față de aceste evenimete, cât este importantă dorința cetățenilor.

„Din ceea ce cunosc eu, în R.Moldova doar o minoritate și-ar dori o astfel de Unire. Nu este treaba noastră. În ceea ce privește poziția oficială a Rusiei, aceasta a fost formulată în acordul care a fost semnat cu R.Moldova încă înainte de cel semnat cu România, în particular, în anii 2000. Rusia a declarat în acel acord că recunoaște suveranitatea, statul de neutralitate al R.Moldova și integritatea teritorială în cadrul granițelor stabilite în decembrie 1990, când încă făcea parte din URSS”, a declarat Valeri Kuzmin pentru Ziarul de Investigații.

Un sondaj IMAS, publicat în septembrie curent, arată că 30% din cetățenii R.Moldova ar vota pentru Unirea cu România, transmite Radio Chișinău.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele