Centrală nucleară privată

46
1 minut de lectură
Sursa: Facebook

Compania poloneză de produse chimice Synthos ar putea cheltui aproape 1 miliard de dolari pentru construirea unei centrale nucleare mai mici, de 300 MW conform ziarului polonez Parkiet.

Proprietarul Synthos, miliardarul Michal Solowow, este gata să finanțeze centrala pe cont propriu, dar ar putea face echipă pentru proiect cu o firmă controlată de stat dacă va exista interes în acest sens, potrivit unor surse citate de ziarul polonez Parkiet.

Proiectul nu amenință în niciun fel programul nuclear polonez, întrucât este menit să alimenteze un anumit sit industrial, au adăugat sursele citate de Parkiet. Acest sit ar putea fi cel al fabricii Synthos de la Oswiecim, care este una dintre cele mai mari uzine chimice din Europa.

Michał Sołowow este un om de afaceri polonez și pilot de raliuri, fiind vicecampion european și vicecampion al Poloniei. Averea sa este estimată la peste 6 miliarde de zloți (cca. 2 miliarde de dolari). El este unul dintre cei mai mari investitori de pe bursă, din Polonia și este unul dintre cei mai importanți acționari în companii precum Synthos (produse chimice), Cersanit (produse sanitare -gresie, faianță etc.), Echo Investment (activități de consultanță și dezvoltare) și Barlinek (podele și parchet).

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele