Conferinţă dedicată proiectului celui mai puternic laser din lume, de la Măgurele

166
2 minute de lectură
Foto: AGERPRES

O conferinţă dedicată proiectului celui mai puternic laser din lume, de la Măgurele – Extreme Light Infrastructure-Nuclear Physics (ELI-NP), s-a desfăşurat joi la prestigiosul Institut Hudson din Washington D.C. şi a reunit peste 50 de nume importante din comunitatea ştiinţifică americană, Departamentele Energiei şi Apărării şi Departamentul de Stat ale SUA, cercetători din laboratoare ale unor universităţi de renume, precum şi invitaţi din România implicaţi în proiectul de la Măgurele, informează vineri Ambasada României în SUA într-un comunicat de presă. preluat de AGERPRES.

Conferinţa cu titlul „Ce aşteaptă comunităţile ştiinţifice şi de afaceri de la cel mai puternic laser din lume” a fost deschisă de ambasadorul George Cristian Maior care a subliniat oportunităţile de cooperare din cadrul Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite pe care le oferă proiectul laserului de la Măgurele. „Proiectul este unul de importanţă naţională, europeană şi globală, bazat pe fundaţia solidă a cercetării fizice de peste 70 de ani, existentă în zona Bucureşti – Măgurele”, a apreciat ambasadorul român.

Maior a notat că proiectul are o componentă internaţională, prin colaborarea în beneficiul tuturor părţilor, cu universităţi şi laboratoare de cercetare americane precum Johns Hopkins University, Ohio State University, Lawrence Livermore National Laboratory, Laboratory for Laser Energetics, University of Michigan, Duke University, Naval Research Laboratory. „(…) proiectul are potenţial pentru dezvoltarea mediului de afaceri, prin potenţialele aplicaţii în diverse domenii, inclusiv sănătate prin tratarea cancerului, industria apărării, optică, senzori ultrasensibili, tehnologie avansată în general”, a afirmat George Cristian Maior.

Citiți materialul integral pe AGERPRES.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele