A murit cel mai vârstnic bărbat din lume

62
1 minut de lectură
Sursa: Guinness World Records

Cel mai vârstnic bărbat din lume, japonezul Chitetsu Watanabe, a murit la vârsta de 112 ani, se arată într-un comunicat dat marți publicității de Guvernul din prefectura Niigata, relatează CNN.

Watanabe, care locuia într-un azil de bătrâni din Niigata, s-a născut la 5 martie, 1907. Anul acesta, la 12 februarie, a fost confirmat de Guinness World Records drept cel mai bătrân bărbat din lume. A murit duminică, la 23 februarie.

Născut în Niigata, Watanabe s-a mutat, la un moment dat, în Taiwan, pentru a lucra pe o plantație de trestie de zahăr. S-a întors apoi în Japonia pentru a lucra ca funcționar în sectorul producției agricole, în Niigata, până în momentul pensionării.

Watanabe a murit cu patru ani înainte de a-și asigura titlul de cel mai vârstnic bărbat din toate timpurile, deținut în continuare de japonezul Jiroemon Kimura, născut la 19 aprilie 1897, decedat la vârsta de 116 ani și 54 de zile, în iunie 2013.

Într-un interviu acordat în ianuarie 2019 unui ziar local, Watanabe spunea că secretul unui trai îndelungat este „să nu te enervezi și să păstrezi mereu un zâmbet pe buze“. ■

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele