Solistul trupei Prodigy, Keith Flint, s-a sinucis

140
1 minut de lectură

Keith Flint, solistul vocal al trupei britanice Prodigy, a murit la vârsta de 49 de ani. Flint a fost găsit mort astăzi în locuința sa din Essex, potrivit poliției locale. Conform unei postări pe Twitter a liderului trupei, Liam Howlett, Flint s-ar fi sinucis.

„Nu-mi vine să cred că spun asta, dar fratele nostru Keith s-a sinucis în acest weekend. Sunt șocat, furios și întristat“, a spus Howlett pe Twitter.

„Am fost chemați la adresa din Brook Hill, North End, luni, în jurul orei 8:30“, a anunțat un purtător de cuvânt al poliției din Essex, citat de The Guardian. „Am sosit la fața locului și, din păcate, am constatat decesul unui bărbat în vârstă de 49 de ani. Familia sa a fost anunțată. Moartea bărbatului nu este considerată suspectă“, a precizat sursa citată.

Abordând o estetică punk, Flint a devenit una dintre cele mai recunoscute figuri ale industriei muzicale britanice în anii ‘90. S-a alăturat trupei Prodigy – formată de Liam Howlett în 1990 – ca dansator, mai târziu devenind solist vocal, alături de rapper-ul Maxim. Cu excepția debutului din 1992, toate cele șapte albume ale trupei au ajuns pe locul întâi în topurile din Marea Britanie, inclusiv cel mai recent album, „No Tourists“, lansat în Noiembrie 2018.

Flint a asigurat partea vocală la cele mai mari hituri ale trupei, Firestarter și Breathe, ambele ajungând pe primul loc în topurile britanice, în 1996. Firestarter a fost cea mai de succes piesă Prodigy în Statele Unite.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele