Acord SUA-UE | Trump: Uniunea Europeană a acționat și apreciem asta

89
1 minut de lectură

Președintele SUA, Donald Trump, a semnat vineri un acord cu Uniunea Europeană privind creșterea exporturilor americane de carne de vită în spațiul comunitar, măsură ce indică o posibilă îmbunătățire a relațiilor comerciale tensionate între partenerii transatlantici, informează agenția Dpa, preluată de Mediafax.

“Uniunea Europeană a acționat și apreciem asta”, a declarat Trump, cu ocazia unei ceremonii de semnare a acordului, la Casa Albă.

Totuși, președintele a indicat că, din perspectiva sa, acest acord este doar un prim pas în spargerea barierelor care blochează accesul deplin al SUA pe piețele europene și a avertizat că ar putea introduce noi taxe vamale suplimentare pentru importurile de vehicule în cazul în care Europa nu face mai multe concesii.

“Taxele vamale pentru vehicule nu sunt niciodată excluse”, a declarat liderul american. “Dacă nu obțin ceea ce vreau, nu voi avea de ales, poate voi face asta”, a adăugat Trump, afirmând că negocierile cu UE sunt “foarte foarte dificile”

Preşedintele american Donald Trump a anunţat recent că, de la 1 septembrie, va impune noi taxe vamale pentru produsele fabricate în China, de 10%, care se vor aplica pentu bunuri în valoare de 300 de miliarde de dolari. Anunțul a indus o panică generală în pieţele bursiere din întreaga lume.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele