Acordul Brexit ar putea fi blocat de către Parlamentul European

42
1 minut de lectură

Urmăriți-ne și pe Facebook

Parlamentul European (PE) ar putea bloca Acordul de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană din cauza nerespectării de către Guvernul de la Londra a drepturilor cetăţenilor europeni, afirmă Guy Verhofstadt, negociatorul PE privind Brexit.

„Toată lumea presupune că Parlamentul European îşi va da automat consimţământul pentru Acordul Brexit. Dar acest lucru nu se va întâmpla dacă nu vor fi soluţionate mai întâi problemele referitoare la drepturile cetăţenilor. Cetăţenii nu trebuie să devină victime ale Brexit“, a declarat Guy Verhofstadt, citat de cotidianul The Independent.

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, intenţionează să renunţe la perioada de tranziţie post-Brexit şi vrea să obţină până la sfârşitul anului 2020 un acord comercial cu Uniunea Europeană. Oficialii UE au avertizat că perioada de negocieri ar fi prea scurtă.

Camera Comunelor urmează să se pronunţe asupra proiectului de Acord Brexit, iar Boris Johnson speră că va obţine un vot favorabil.

Însă Acordul Brexit va trebui ratificat şi de Parlamentul European, precum şi de parlamentele tuturor statelor membre UE.

Urmăriți-ne și pe Facebook

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele