Klaus Iohannis a promulgat legea privind achiziționarea a cinci avioane F16

58
2 minute de lectură
Sursa: presidency.ro

Urmăriți-ne și pe Facebook

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea care prevede cumpărarea a cinci avioane de luptă F16, în cadrul programului „Avion multirol al Forțelor Aeriene“, informează Administrația Prezidențială.

Pe 11 decembrie Camera Deputaților a adoptat, decizional, proiectul de lege care prevede achiziționarea a cinci avioane de luptă F16, în cadrul programului „Avion multirol al Forțelor Aeriene“. Aeronavele vor fi achiziționate de la Guvernele Republicii Portugheze și SUA.

Programul „Avion multirol al Forțelor Aeriene“ a fost aprobat de CSAT.

Proiectul de lege adoptat de către deputați prevede continuarea dezvoltării capabilităţii operaţionale aeriene cuprinse în Etapa de tranziţie iniţială a Concepţiei de realizare graduală a capabilităţii de apărare aeriană în cadrul programului „Avion multirol al Forţelor Aeriene“.

„Propunerea legislativă are ca obiect continuarea dezvoltării capabilităților operaționale aeriene cuprinse în Etapa de tranziție inițială a Concepției de realizare graduală a capabilității de apărare aeriană în cadrul programului Avion multirol al Forțelor Aeriene. Intevențiile legislative vizează atribuirea contractelor de achiziție pentru pachetul de 5 avioane de la Guvernul Republicii Portugheze și a pachetului de bunuri și servicii complementar de la Guvernul Statelor Unie ale Americii, precum și faptul că se introduc derogări de la prevederile art. 173, art. 174 și ale art. 176 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală“, potrivit actului normativ.

De asemenea, propunerea mai prevede ca Ministerul Apărării Naționale să trimită personal militar pentru îndeplinirea unor misiuni în afara teritoriului național, pentru executarea, îndeosebi, a activităților de instruire, operare, mentenanță.

Urmăriți-ne și pe Facebook

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele