• Opinii

Calculatoarele ONU, atacate de hackeri români

Calculatoarele birourilor ONU de la Geneva și Viena au fost infiltrate de o reţea de hackeri sofisticaţi, printre care se numără şi români.

Trei rachete au căzut în Zona Verde din centrul Bagdadului

Marți, trei rachete au căzut în Zona Verde din Bagdad, un perimetru ultrasecurizat în care sunt instituţii şi ambasade, afirmă surse citate de agenţia de presă Reuters şi de postul Al Jazeera.

Elveția ar fi descoperit spioni ruși deghizați ca instalatori

Un cotidian local susține că oficialii elvețieni au dejucat la Davos, locul unde în acest moment se desfășoară Forumul Economic Mondial, o presupusă operațiune rusă de spionaj, care implica folosirea unor agenți deghizați în instalatori, fără ca informațiile să fi fost confirmate de Poliție.

Islamiștii vizează militarii americani din Germania

Un raport al serviciilor secrete dezvăluie faptul că militarii americani staţionaţi în baze din Germania ar putea fi vizaţi de un atac terorist islamist.

100 de morți în urma ultimului atac al rebelilor houthi din Yemen

Luni, Ministerul de Externe din Yemen a anunțat bilanțul atacului comis sâmbătă după-amiază de insurgenții houthi, în care cel puțin 100 de persoane au murit, iar alte 150 au fost rănite. Atacul a vizat o moschee dintr-o tabără militară aflată în orașul Marib din Yemen.
ARAK, IRAN - OCTOBER 27: Iran's controversial heavy water production facility is seen in this general view, October 27, 2004 at Arak, south of the Iranian capital Tehran. Iran said Wednesday that the plant will go online within a month despite international pressure to suspend such nuclear-related activities. (Photo by Majid Saeedi/Getty Images)

Israel: Iranul ar putea fabrica o bombă nucleară anul acesta

Conform serviciului de informații militare al Israelului, Iranul ar putea acumula până la finalul anului 2020 suficient material fisionabil pentru a fabrica o bombă nucleară și are capacitatea de a realiza o rachetă ce poate transporta un focos atomic în decurs de doi ani.

Putin neagă folosirea mercenarilor în conflictul din Libia

Sâmbătă, președintele rus, Vladimir Putin, întrebat mercenarii cunoscuți sub denumirea de Grupul Wagner luptă în Libia, a declarat că, dacă există ruşi în Libia, nu reprezintă statul rus și nici nu sunt plătiți de stat.

Armata Națională Libiană a respins încetarea focului

Ahmed Mismari, purtătorul de cuvânt al Forțelor Armate, a anunțat că Libiene Armata Națională Libiană (LNA), condusă de generalul Khalifa Haftar, a respins inițiativa Rusiei și a Turciei privind încetarea focului în această țară, informează Al-Arabiya.

Rusia a testat o rachetă hipersonică în largul Crimeei

Joi, Rusia a testat o rachetă hipersonică în Marea Neagră, în largul regiunii Crimeea, în cadrul unui exerciţiu la care a asistat preşedintele Vladimir Putin.

Statele Unite își retrag trupele din Irak. Sau nu?!

Luni seară, o parte din armata americană a dat Guvernului de la Bagdad semnalul unei retrageri în siguranţă a trupelor din Irak, conform unor surse citate de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Le Figaro, semnal de retragere ulterior infirmat de generalul Mark Milley,