Popescu: Cei care vor să vândă Ministerului Apărării trebuie să investească în România

54
2 minute de lectură

La audierile de marți, ministrul desemnat la Economie, Virgil Popescu, a declarat că dorește reorganizarea ROMARM, principalul furnizor românesc de tehnică de apărare. Toate contractele de achiziţie ale Ministerului Apărării vor avea clauză offset, conform Mediafax.

„ROMARM şi reorganizarea ei. Am spus că o vom face şi se poate face fără discuţie cu Ministerul Apărării. Ştiu care sunt direcţiile în următorii zece ani de achiziţii ale Ministerului Apărării şi în funcţie de asta vom comasa anumite sucursale şi vom lua deciziile şi vom retehnologiza companiile care vor produce pentru Ministerul Apărării Naţionale. Iar decizia luată este pentru a nu mai exista achiziţii ale Ministerului Apărării fără ca acestea să se întoarcă în economie”, a declarat la audieri Virgil Popescu.

Potrivit acestuia, nu vor mai exista achiziţii fără offset. „Vom pune în contractul de achiziţii o clauză de compensare: cei care vor să vândă Ministerului Apărării, prin contractele de offset, să vină să investească în România”, a adăugat Popescu.

Virgil Popescu a primit aviz pozitiv pentru portofoliul Economiei din partea comisiilor parlamentare reunite de specialitate. Dezbaterile la audierea ministrului desemnat au fost marcate de discuții în contradictoriu între Popescu și senatorul Daniel Zamfir.

Virgil Popescu a primit aviz cu 23 de voturi „pentru” şi 21 „respingeri”. Virgil Popescu este doar al doilea ministru din Guvernul Orban 2 cu aviz pozitiv după audierile de luni şi marţi, celălalt fiind, luni, Nicolae Ciucă, ministrul desemnat al Apărării.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele