De ce tot mai mulți militari americani sunt diagnosticați cu traumatisme cerebrale

79
2 minute de lectură

Pe 3 ianuarie, niciun militar american nu a fost ucis în urma atacului cu rachete lansat de Iran asupra bazei militare americane de la Ain al-Asad, din Irak, ca răspuns față de asasinarea generalului Soleimani la Bagdad. În schimb, a explodat numărul de cazuri de traumatisme cerebrale.

Luni, Armata Statelor Unite a anunțat o creștere cu 50% a numărului de militari americani diagnosticați cu traumatisme cranio-cerebrale în urma atacului iranian cu rachetă de luna trecută din Irak, peste o sută de militari primind acest diagnostic, informează Reuters, preluat de Mediafax.

Potrivit informațiilor prezentate anterior de către autoritățile de la Washington, 64 de militari fuseseră diagnosticați cu traumatisme cerebrale. În comunicatul publicat luni, numărul a ajuns la 109 de cazuri, dintre care 76 de militari s-au întors deja la datorie.

Anterior, Armata americană informase că se aștepta la o creștere a numărului de militari diagnosticați cu această afecțiune, în condițiile în care simptomele se pot manifesta cu întârziere.

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a trivializat problemele cu care se confruntă militarii, spunând că aceștia „au avut dureri de cap și alte probleme” în urma atacului, declarație pentru care a fost criticat de mai mulți membri ai Congresului și de reprezentanți ai organizațiilor veteranilor.

Mai multe organizații din domeniul medical au avertizat că aceste tipuri de traumatisme pot fi foarte periculoase și pot duce la afecțiuni serioase, inclusiv comoții cerebrale.

Din 2000 și până în prezent, aproximativ 400.000 de militari au fost diagnosticați cu traumatisme cranio-cerebrale, potrivit informațiilor publicate de Pentagon.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele