NATO se implică mai mult în Orientul Mijlociu. Misiunea din Irak, extinsă

25
1 minut de lectură
Foto: Marines.mil/Wikimedia

Miercuri seară, miniştrii Apărării ai statelor membre NATO au stabilit extinderea misiunii Alianţei Nord-Atlantice în Irak, anunță Jens Stoltenberg, secretarul general al organizaţiei, conform Reuters.

„Astăzi, miniştrii statelor membre au acceptat în principiu să intensifice misiunea de antrenament a NATO. În prima etapă, acest lucru va însemna preluarea unora dintre actualele activităţi de instruire ale coaliţiei globale”, a declarat Jens Stoltenberg, citat de Mediafax.

Secretarul general NATO a subliniat că preluarea unor activităţi ale coaliţiei de contracarare a reţelei teroriste Stat Islamic nu va însemna neapărat suplimentarea efectivelor militare în Irak.

NATO are deja o misiune de 500 de persoane în Irak, care se ocupă de antrenarea membrilor serviciilor de securitate irakiene.

Alianţa Nord-Atlantică are în vedere intensificarea misiunii de instruire din Irak pentru a reduce sarcinile coaliţiei antiteroriste conduse de Statele Unite.

Alianţa Nord-Atlantică şi coaliţia antiteroristă au misiuni de instruire a serviciilor de securitate irakiene, dar ambele sunt suspendate din cauza crizei generate de asasinarea de către Statele Unite a comandantului militar iranian Qaseem Soleimani în Bagdad.

În contextul crizei, preşedintele SUA, Donald Trump, a cerut Alianţei Nord-Atlantice să se implice mai mult în Orientul Mijlociu.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele