SUA suplimentează ajutorul militar acordat Ucrainei

Scăpat de procesul de demitere, Trump deblochează sumele alocate Kievului

46
2 minute de lectură
Sursa: Wikimedia

Membrii Congresului american au fost informați de Departamentul Apărării cu privire la planurile Administrației de la Washington de a suplimenta cu 125 de milioane de dolari ajutorul militar acordat Ucrainei, măsură ce va include ambarcațiuni înarmate de patrulare, potrivit unor surse oficiale bine informate, citate de CNN.

Aceasta va fi prima din două tranșe de ajutoare militare totalizând 250 de milioane de dolari.

Pachetul de asistență include radare anti-artilerie și ambarcațiuni de patrulare Mark VI, acestea din urmă având o importanță majoră în contextul tensiunilor dintre Ucraina și Rusia la Marea Neagră și Marea Azov.

„Politica Departamentului Apărării este de a nu comenta sau confirma cheltuieli sau potențiale pachete de asistență, atâta timp cât sunt analizate de Congres“, a spus purtătoarea de cuvânt a Pentagonului, locotenent-colonelul Carla Gleason, contactată de CNN.

În 2018, forțele ruse au capturat trei nave ucrainene și 24 de marinari ucraineni, într-un incident ce a avut loc în Strâmtoarea Kerci, care leagă Marea Neagră de Marea Azov.

Inițiativa Securitate pentru Ucraina a intrat în atenția presei și a Congresului după ce Administrația Trump a blocat asistența acordată Ucrainei, fapt ce a dus la procesul de demitere a președintelui.

Sursa foto: Flickr/ The White House

Conform acuzațiilor ce i s-au adus, Administrația Trump a blocat transa precedentă de ajutor militar acordat Ucrainei în efortul de a convinge Kievul să investigheze o companie de energie ce are legături cu familia lui Joe Biden, candidat pentru învestitura democrată la alegerile prezidențiale ce vor avea loc anul acesta.

Presiunile exercitate astfel de președintele Donald Trump pentru investigarea lui Joe Biden și a fiului acestuia, Hunter Biden, s-au aflat în centrul procesului de demitere din Congresul american, finalizat cu exprimarea Camerei Reprezentanților în favoarea demiterii, urmată de achitarea în Senat. ■

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele