Acordul propus de Trump ar putea fi în defavoarea palestinienilor

22
1 minut de lectură
Regele Hussein al Iordaniei, zburând deasupra Ierusalimului în 1965, când Cisiordania deținea controlul orașului. Foto: Wikimedia

Miercuri, secretarul general al Ligii Arabe, Ahmed Aboul Gheit, a declarat, după o primă lectură a planului președintelui SUA, Donald Trump, privind pacea în Orientul Mijlociu, că propunerea ar duce la pierderea unor drepturi ale palestinienilor, informează Reuters, citat de Mediafax.

Cu toate acestea, el a declarat că Liga Arabă „studiază cu atenție punctul de vedere al americanilor” și în continuare. „Suntem deschiși oricărei inițiative serioase privind pacea”, a adăugat oficialul.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a prezentat, marţi, planul de pace elaborat de Casa Albă pentru rezolvarea conflictului israelo-palestinian, pledând pentru o soluţie prin coexistenţa a două state, cu oraşul Ierusalim „capitală nedivizată” a Israelului.

Planul de pace elaborat de Casa Albă conţine 80 de pagini şi prevede acordarea de asistenţă financiară în valoare de 50 de miliarde de dolari pentru relansarea economică în teritoriile palestiniene Cisiordania şi Fâşia Gaza, precum şi în Iordania şi Egipt.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele