Autoritatea Palestiniană respinge planul de pace prezentat de Donald Trump: “Planul va ajunge în coşul de gunoi al istoriei”

32
1 minut de lectură
Sursa foto: Twitter/ @ajplus

Mahmoud Abbas, preşedintele Autorităţii Palestiniene, a respins, marţi seară, planul de pace israelo-palestinian conceput de Administraţia Donald Trump, informează Mediafax.

“Vreau să le spun lui Donald Trump şi Benjamin Netanyahu că Ierusalimul nu este de vânzare. Niciunul dintre drepturile noastre nu este de vânzare, nu acceptăm compromisuri. Planul este o conspiraţie şi nu va funcţiona”, a declarat Mahmoud Abbas în cursul unei conferinţe de presă organizate în oraşul Ramallah, Cisiordania.

“Poporul palestinian respinge propunerea, planul va ajunge în coşul de gunoi al istoriei. Nu ne vom preda. Planul este palma secolului, nu acordul secolului”, a adăugat Mahmoud Abbas.

De asemenea, ambasadorul Autorității Palestiniene în Marea Britanie, Husam Zomlot, a criticat, la rândul său, planul de pace prezentat de Donald Trump, afirmând că distruge perspectivele unor soluții diplomatice și este un “circ politic”.

“Preşedintele Trump tocmai a ucis perspectivele unei soluţii negociate a coexistenţei a două state”, a declarat Husam Zomlot pentru CNN.

“Este circ politic, o farsă”, a subliniat diplomatul palestinian.

“Premierul Israelului deja a luat Ierusalimul, toate coloniile, Valea Iordanului, ceea ce înseamnă mai mult de o treime din Cisiordania ocupată. Drumul înainte este bine-cunoscut. Israelul trebuie să înceteze ocupaţia începută în anul 1967. Este simplu”, a insistat Husam Zomlot.

Urmăriți-ne și pe Facebook

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele