Victor Costache: Îmi cer scuze dacă am jignit familiile greu încercate, care au copii cu autism

46
3 minute de lectură
Victor Costache. Sursă: Facebook

Ministrul Sănătății și-a cerut scuze pentru afirmațiile legate de copiii care au fost diagnosticați cu autism, precizând că afirmația a fost făcută după ce a vizitat Spitalul “Socola” din Iași, acolo unde sunt internați mulți copii abandonați de părinți care au plecat să lucreze în străinătate.

„Era o declarație în care explicam măsurile ce vor fi luate pe programele de sănătate și la Ordonanța pentru modificarea Legii 95, pregătim un pachet de soluții pentru copiii cu autusim. Nu le va fi decontat numai tratamentul, ci un serviciu integrat, care să cuprindă un logoped și psiholog. Îmi cer scuze dacă declarația mea a jignit aceste familii greu încercate. Pot să vă asigur că de la începutul lui aprilie când va intra în vigoare noul contract, soluțiile vor fi benefice și reale. (…) În urmă cu câteva săptămâni, am vizitat Spitalul “Socola” și acolo la o secție de Psihiatrie pediatrică, unde sunt foarte mulți copii internați, care au sindromuri de tip autism și mulți dintre acești copii au fost abandonați de părinți care au plecat în străinătate și medicii de acolo mi-au povestit de o creștere a incidenței acestui fenomen. Au fost cazuri dramatice care trebuie soluționate”, a spus ministrul Sănătății, Victor Costache, la Digi 24.

De altfel, și Ministerul Sănătății a transmis, marți, că afirmațiile lui Costache au fost scoase din cotext și folosite în lupta politică.

„Este regretabil că declarațiile ministrului Sănătății, Victor Costache privind asigurarea terapiilor pentru persoanele cu tulburări din spectrul autist au fost scoase din context și folosite în lupta politică. Sănătatea nu trebuie să fie târâtă în jocul politic, cu atât mai puțin copiii cu anumite afecțiuni și părinții acestora. Pentru o corectă informare a publicului, a părinților care au copii cu tulburări din spectrul autist, precizăm că ministrul Sănătății a explicat prevederile noilor modificări legislative care urmează a fi luate și care vin în sprijinul acestor persoane”, a transmis, marți, Ministerul Sănătății.

Recent, Victor Costache a sugerat că există o corelație între autism și timpul petrecut de părinți cu copiii la vârste fragede. Ministrul face referire la persoanele care au plecat să lucreze în străinătate și de aceea ar fi tot mai multe cazuri de autism.

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele