Aderarea la euro, o povară pe umerii cetăţenilor?

Pentru a adera la zona euro, economia României ar trebui să fie foarte bine pregătită pentru acest pas, consideră Corina Crețu, comisarul european pentru dezvoltare regională.

87
2 minute de lectură

Comisarul european Corina Crețu arăta într-o recentă intervenție că aderarea la zona euro depinde de starea economiei româneşti, pentru că altfel, acest ”pas enorm înainte”, în loc de a aduce beneficii să se transforme într-o povară pe umerii cetăţenilor.

“În primul rând, aderarea la zona euro depinde de starea economiei româneşti, pentru că altfel riscă să se transforme într-un bumerang şi (…) în loc de beneficii, să fie o povară pe umerii cetăţenilor, care se vor trezi dintr-o dată că vor trebui să piardă foarte mulţi bani. Mă îngrijorează şi această tensiune între Guvern şi Banca Naţională, pentru că sunt cele două entităţi care trebuie să pregătească economia românească (…) pentru aderarea la zona euro. Eu zic că nu este cazul să stabilim termene. Este important ca economia românească să fie suficient de matură, astfel încât să suporte cu bine cetăţenii României această tranziţie, care ar însemna un pas enorm înainte, dacă România va fi pregătită”, a declarat Corina Creţu, într-o conferinţă de presă.

Corina Creţu s-a arătat îngrijorată și de “dublul limbaj” practicat de principalul partid de guvernământ în relația acestuia cu Uniunea Europeană. “Nu înţeleg acest dublu limbaj: pe de o parte, aceeaşi echipă, aceiaşi oameni de pe aceeaşi scenă spun că suntem cei mai pro europeni, după aceea altcineva spune că Europa otrăveşte românii”, declara Corina Creţu. În campania pentru alegerile parlamentare, PSD a îmbrățișat cartea euroscepticismului, promovând o serie de teme care afirmă că România ar fi discriminată în relația cu UE.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele