Campania electorală ”bagă în priză” Ministerul Transporturilor

Studiul de fezabilitate pentru Autostrada Unirii, care leagă estul de vestul ţării, va fi refăcut în doar trei săptămâni.

80
2 minute de lectură

Unele ministere și miniștri par a funcționa mai cu spor doar în anumite momente, acelea când s-a declanșat campania electorală. Este și cazul a ceea ce se întâmplă în prezent cu Ministerul Transporturilor și ministrul său Răzvan Cuc, care, sâmbătă, la Iaşi – alături fiind de liderul PSD, Liviu Dragnea, plecat în turneau electoral – anunța că în doar aproximativ trei săptămâni va fi refăcut studiul de fezabilitate pentru Autostrada Unirii, care leagă estul de vestul ţării, oficialul prezentând etapele construirii acesteia (spre deosebire de situații asemănătoare când realizarea unor astfel de studii dura luni sau ani).

“15 mai – cele două tronsoane Târgu Mureş-Ditrău-Târgu Neamţ pentru desemnarea câştigătorilor pentru reviziurea studiului de fezabiltiate. 15 mai – domnul Ghizdeanu (Ion Ghizdeanu, preşedintele Directiei Generale de Analize şi Prognoze Globale, Finaciare – n.r.) şi-a luat angajamentul să lanseze procedura pentru tronsonul Tg Neamţ-Iaşi. Iar până pe 30 iunie lansăm proiectare şi execuţie pentru tronsonul de autostradă Iaşi-Ungheni, inclusiv podul peste Prut”, a anunţat Răzvan Cuc, în discursul susţinut la conferinţa PSD Iaşi, pentru alegerea liderului filialei judeţene a PSD.

Cuc a mai susţinut și că realizarea Autostrăzii A8 (Unirii) este unul dintre pilonii centrali ai programului de guvernare al PSD: ”PSD a elaborat cel mai amplu şi complex program de guvernare mulţumită lui Liviu Dragnea mai ales pe componenta de transport în centrul căreia se află şi autostrada A8″.

Ministrul Cuc, în intervenția sa, l-a mai criticat și pe fostul premier Dacian Cioloş, declarând că acesta nu ar fi respectat niciun program de dezvoltare al infrastructurii.

“Principalul atribut pe care ştiu că l-a avut domnul Cioloş în timpul mandatului său pe partea de transport: cum să înstrăinăm cât mai multe companii de stat,” arăta Cuc.

La evenimentul de la Iași au participat liderul social-democrat Liviu Dragnea, precum şi premierul Viorica Dăncilă, secretarul general al partidului, Codrin Ştefănescu, dar şi de miniştrii Daniel Suciu, Eugen Teodorovici, Marius Budăi, Alexandru Petrescu.

Recent, în Bucovina, în apropiere de Suceava, Ştefan Mandachi, patronul unui lanț de restaurante, a inaugurat în mod simbolic primul metru de autostradă al Moldovei, înconjurat de aproape 2.000 de oameni. La acțiunea sa s-au solidarizat sute de mii de români care pe 15 martie, la ora 15.00, timp de 15 minute s-au oprit din lucru sau mers, pentru a atrage atenția autorităților că este nevoie de construirea de autostrăzi.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele