Adio ArcelorMittal, welcome Liberty!

250
3 minute de lectură

Comisia Europeană aprobă tranzacția prin care Liberty House preia 7 combinate ale ArcelorMittal din Europa, inclusiv Galați

ArcelorMittal, liderul mondial al pieței oțelului a primit miercuri aprobarea Comisiei Europene pentru a vinde șapte din combinatele sale siderurgice companiei britanice Liberty House, potrivit unui comunicat al ArcelorMittal. Tranzacția, care include combinatul siderurgic din Galați și a fost semnată la începutul lunii octombrie 2018, se va finaliza înainte de sfârșitul primului semestru, a mai anunțat compania.

GFG Alliance, grupul din care face parte Liberty House, și-a anunțat intenția de a integra mai multe afaceri în domeniul oțelului, ingineriei și mineritului într-o singură entitate globală.

“Tranzacția ne va aduce în poziția de a fi cel de-al treilea producător de oțel din Europa(…) Afacerea grupului va combina oțelările integrate ale Liberty în Whyalla și afacerile sale miniere australiene de minereu de fier și cărbune cocsificabil, cu activele Grupului Liberty House din Marea Britanie și cu achiziționarea planificată a facilităților de producție europene de la ArcelorMittal”, a anunțat compania britanică într-un comunicat.

Sanjeev Gupta, președintele executiv al GFG Alliance, s-a întâlnit cu reprezentanți ai autorităților române cu ocazia unei vizite ân România, când a anunțat intenția de a investi pentru a majora cu o treime capacitatea de producție de la Galați, în următorii trei ani.

„Am ajuns într-un moment important, în care o nouă pagină de istorie se scrie pentru Combinat: Comisia Europeană a aprobat tranzacția dintre grupurile ArcelorMittal si Liberty House după ce, în ultimele luni, a supravegheat atât procesul complex de vânzare, cât și operațiunile noastre curente. Această schimbare înseamnă creșterea producției și deschide numeroase oportunități pentru noi. Procesul de transfer de proprietate se va finaliza curând. Vom avea o nouă identitate, cea a Grupului Liberty, însă valorile noastre ramân aceleași. Toate angajamentele față de clienți sau furnizori ramân neschimbate. Cu ajutorul partenerilor noștri am reușit să ne consolidăm poziția pe piață în ultimul an, în care activitatea a fost autonomă față de ArcelorMittal”, a declarat Bogdan Grecu, directorul general al Combinatului Siderurgic Galați., citat de Mediafax

GFG Alliance are sediul central la Londra, fiind un grup internațional de companii fondate și conduse de familia britanică Gupta. GFG Alliance are o cifră de afaceri anuală de peste15 miliarde de dolari și 15.000 de angajați. Grupul are mai multe linii de business în industrii precum energie, metalurgie, inginerie, resurse naturale și servicii financiare, toate unite de o strategie de business comună. Alianța este formată din Liberty, care oferă servicii în zona industrială și metalurgică, SIMEC, care oferă servicii de infrastructură, Wyelands – servicii financiare și bancare, JAHAMA – divizia de real estate a grupului și fundația GFG, care are ca obiectiv crearea și retenția de talente în zona de industrie și inginerie. Achiziția activelor ArcelorMittal din Europa va crește forța de muncă a companiei la aproximativ 30.000 de angajați și la o cifră de afaceri de peste 20 de miliarde de dolari.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele