Administrația Federală a Aviației, anchetată pentru certificarea acordată modelului Boeing 737 MAX

Inspectorul general al Departamentului Transporturilor din Statele Unite a deschis o investigație asupra certificării pe care Administrația Federală a Aviației (FAA) a acordat-o Boeing pentru modelul 737 MAX, informează Wall Street Journal.

Ancheta a fost declanșată în contextul suspendării tuturor zborurilor cu acest model, după doua accidente în care au fost implicate aparate noi 737 MAX-8, într-un interval de aproape șase luni.

Investigația își va concentra atenția asupra unui sistem automat de siguranță care s-a activat în cazul accidentului din octombrie în care a fost implicată o aeronavă a companiei indoneziene Lion Air, potrivit unui oficial guvernamental, citat de publicația americană.

Încă nu se știe dacă ancheta va lua în calcul și prăbușirea cursei Ethiopian Airlines cu o săptămână în urmă.

Citând o sursă bine informată, publicația precizează că o instanță din Washington a înaintat o citație pentru obținerea de „documente, inclusiv corespondență, email-uri și alte mesaje“ de la cel puțin o persoană implicată în conceperea noului model 737 MAX.

„Procesul de certificare al aeronavelor este bine pus la punct și a asigurat în mod constant fabricarea de aeronave sigure“, se arată într-un comunicat dat publicității de Administrația Federală a Aviației.

Comentarii

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.