Aeroportul Changi din Singapore va avea cea mai mare cascadă de interior din lume

Singapore Changi Airport va include cea mai mare cascadă de interior din lume. Foto: jewelchangiairport.com

La mai bine de cinci ani de la publicarea proiectului de extindere a Aeroportului Changi din Singapore, impresionantul complex „Jewel Changi Airport“ va fi inaugurat la 17 aprilie și va include cea mai mare cascadă de interior din lume, relatează CNN.

Având o structură stufoasă de panouri de sticlă fixate pe rame de oțel, noua construcție este, înainte de toate, punctul de legătură pentru trei dintre cele patru terminale ale aeroportului, dar poate fi și o atracție în sine pentru vizitatori, dar și localnici, fiind dotată cu un mall.

Concepută de renumitul arhitect Moshe Safdie sub forma unei „grădini magice“, construcția are 130.000 de metri pătrați și a costat aproximativ 1,25 de miliarde de dolari.

Cu zece etaje – cinci deasupra și cinci sub nivelul solului – construcția este plină de atracții, dar poate cel mai interesant element este „Rain Vortex“. Având aproape 40 de metri, este cea mai înaltă cascadă de interior din lume.

Comentarii

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.