Al doilea Boeing 737 MAX-8, prăbușit în numai șase luni

98
3 minute de lectură

Toate cele 157 de persoane aflate la bordul unui zbor Ethiopian Airlines au fost ucise astăzi în prăbușirea aparatului de tip Boeing 737 MAX-8, la scurt timp după ce aeronava a decolat din capitala Addis Abeba pentru a efectua o cursă spre Nairobi, Kenya. Este al doilea incident major în care este implicat noul model în interval de numai șase luni.

Avionul a pierdut contactul cu turnul de control la ora locală 08:44 (07:44 ora României), la șase minute după ce a decolat de pe Bole International Airport, din capitala Etiopiei.

Aparatul cu numărul de zbor ET 302 s-a prăbușit în apropiere de localitatea Bishoftu, la sud-est de Addis Abeba. Conform unui purtător de cuvânt al companiei aeriene, citat de CNN, pasagerii aveau 32 de naționalități diferite. Opt pasageri erau chinezi, a anunțat Li Liang, purtătorul de cuvânt al Ambasadei Chinei la Addis Abeba. Potrivit Ethiopian Airlines, printre pasageri se mai numărau 32 de kenyeni, 18 canadieni, opt americani și șapte britanici.

„Directorul executiv (al Ethopian Airlines – n.r.), care se află acum la locul accidentului, a constatat cu regret că nu există supraviețuitori“, a anunțat pe Twitter compania.

Ethiopian Airlines se bucură de una dintre cele mai bune reputații între companiile aeriene din Africa, având un istoric bun de siguranță și cea mai nouă flotă aeriană din Africa.

„Ethiopian Airlines este o companie extrem de bine condusă! Ethiopian nu se confruntă cu probleme de siguranță și și-a stabilit misiunea de a fi singura companie aeriană din Africa operată la standardele companiilor din Vest“, a explicat Richard Quest, specialistul CNN în aviație.

Aeronava Boeing 737 MAX-8 este același tip de avion ca aparatul companiei indoneziene Lion Air prăbușit la scurt timp după ce a decolat din Jakarta, în octombrie 2018, accident soldat cu moartea a 189 de persoane.

Cu toate acestea, Geoffrey Thomas, redactorul-șef al publicației Airline Ratings, a precizat că accidentul Ethiopian Airlines de astăzi prezintă „diferențe majore“ față de prăbușirea aparatului Lion Air. În cazul Lion Air, s-au înregistrat „fluctuații majore de viteză iar aparatul a continuat să transmită informații până în momentul impactului“.

În cazul accidentului de astăzi, „nu s-au înregistrat fluctuații, însă contactul cu aparatul s-a întrerupt brusc“. „Acest lucru pare să indice o problemă catastrofală în aer“, a explicat Thomas.

Într-un comunicat de presă, Boeing a anunțat că este „profund îndurerat de moartea pasagerilor și a echipajului“. „Echipa tehnică a Boeing este pregătită să ofere asistență tehnică la cererea și sub îndrumarea Autorității Naționale pentru Siguranța Transporturilor din Statele Unite“, precizează comunicatul.

Precedentul accident major în care a fost implicată o aeronavă Ethiopian Airlines a avut loc în ianuarie 2010, când o aeronavă ce efectua un zbor dinspre Beirut s-a prăbușit ucigând 83 de pasageri și șapte membri ai echipajului.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele