ALDE a votat alături de Opoziție la alegerea primarilor în două tururi și condiționează votarea legii bugetului pe 2019

Deputații ALDE au votat miercuri pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin alături de cei ai Opoziției și condiționează votul la legea bugetului pe 2019. Propunerea social-democraților, de respingere a proiectului care privește revenirea la sistemul de vot în două tururi de scrutin, a căzut la confruntarea cu plenul.
Vicepreşedintele ALDE, Varujan Vosganian, a anunţat în plen că grupul ALDE a votat pentru revenirea la două tururi de scrutin. La polul opus, liderul grupului PSD a declarat că social-democraţii se opun acestui lucru.

„Nu înseamnă că avem divergențe cu PSD sau că vrem să rupem coaliția”, a declarat Varujan Vosganian, pentru a pune capăt speculațiilor privind existența vreunei fracturi în coaliție.
În ciuda declarației sale de bună-credință față de PSD, Varujan Vosganian a anunțat că parlamentarii ALDE nu vor vota nici legea bugetului de stat pe 2019 dacă nu vor fi prevăzute finanțări pentru autostrada spre Moldova.

Adoptat tacit de Senat în iunie 2016, proiectul se află pe ordinea de zi a Camerei Deputaților din februarie 2018.
Este pentru a doua oară când ALDE subminează majoritatea în coaliție, prima oară a fost la legea offshore, când președintele PSD a reclamat existența unor probleme de comunicare cu partenerul ALDE, iar proiectul a fost salvat de la riscul de a primi un vot negativ în plen printr-un tertip al vicepreședintelui Camerei Deputaților, Florin Iordache, care l-a retrimis la comisie.
De astă dată, înfrângerea a fost frontală: în plenul Camerei.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele