Alegeri Ucraina. Comicul Zelenski și actualul președinte Poroșenko se confruntă în turul al doilea pe 21 aprilie

21
1 minut de lectură

Actorul de comedie Vladimir Zelenski și actualul președinte de la Kiev, Petro Poroșenko, se poziţionează pe primele locuri după primul tur al scrutinului prezidenţial din Ucraina, urmând să se confrunte în cel de-al doilea tur, potrivit datelor unui exit-poll realizat de compania TSN.

Potrivit sondajului realizat de TSN la ieșirea de la urne, Vladimir Zelenski s-a clasat pe primul loc, cu 30,1% din voturi, fiind urmat de Poroșenko, cu 18,5%, în timp ce Iulia Timoșenko a obținut 14% din voturi, anunță Mediafax.

Cum niciun candidat nu obţinut duminică peste 50% din voturi, pe data de 21 aprilie se va desfășura un al doilea tur de scrutin.

Zelenski, în vârstă de 41 de ani, nu are niciun fel de experiență politică, a devenit celebru datorită serialului de comedie politică “Slujitorul Poporului”, în care joacă rolul unui profesor de istorie care este ales președinte.

Poroşenko, criticat pentru modul lent de implementare a reformelor promise, a subliniat în timpul campaniei electorale faptul că are o experiență politică vastă, spre deosebire de actorul Vladimir Zelenski.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele