Kovesi rămâne încrezătoare în șansele sale de a ajunge procuror-șef european

2 minute de lectură

Fostul procuror-șef DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat, luni, după ce s-a prezentat la Poliție în cadrul măsurii controlului judiciar, că rămâne de văzut cât de tare au fost afectate negocierile pentru conducerea Parchetului European de evenimentele care i s-au întâmplat în ultima perioadă.

„Nu știu ce se va avea în vedere atunci când se va negocia. O să vedem care va fi decizia, o să vedem cât de tare au fost influențate negocierile de evenimentele din ultima perioadă. Este greu să spunem de pe acum că se va întâmpla într-un fel sau altul”, a declarat Laura Codruța Kovesi, citată de Mediafax, fiind solicitată să comenteze ce șanse mai are la conducerea Parchetului European, având în vedere că a fost pusă sub control judiciar.

Întrebată unde-și dorește să luceze în continuare având în vedere că are interdicție de a lucra în Parchetul General, Laura Codruța Kovesi a precizat că în Ministerul Public.

Laura Codruța Kovesi s-a prezentat, luni dimineață, la sediul Secției 18 de Poliție din Capitală, pentru a semna pentru controlul judiciar sub care a fost plasată de procurorii de la Secția de anchetare a magistraților în dosarul privind repatrierea lui Nicolae Popa.

În dosarul referitor la repatrierea lui Nicolae Popa din Indonezia, în 2011, Laura Codruța Kovesi este acuzată de mai multe fapte.

Fosta șefă DNA are mai multe interdicții, între care să nu mai lucreze la Parchetul General, să nu mai dea declarații în fața presei cu privire la dosarele în care este vizată și să nu părăsească țara.

Fostul procuror-șef DNA este, în prezent, procuror la Serviciul de îndrumare și control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Secția de investigare a infracțiunilor din Justiție i-a deschis un prim dosar Laurei Codruța Kovesi în decembrie 2018, după ce fostul deputat Sebastian Ghiță a acuzat-o că i-ar fi cerut bani pentru plata avionului cu care urma să fie adus în țară Nicolae Popa din Indonezia, în 2011. Laura Codruța Kovesi era la acea vreme procuror general al României, iar Nicolae Popa fusese definitiv condamnat la 10 ani şi 4 luni de închisoare în dosarul FNI.

În această cauză, fostul procuror-șef DNA este urmărit penal pentru luare de mită, mărturie mincinoasă și abuz în serviciu. Procurorul de caz al acestei cauze este Adina Florea.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele