Vizită la București a comisarului european pentru politici climatice și energie

Pe 1 aprilie, Miguel Arias Cañete, comisarul european pentru politici climatice și energie participă la reuniunea ,,Inițiativei de Cooperare Regională în domeniul energiei în Centrul și Sud-Estul Europei", iar pe 2 aprilie la Consiliul Informal de Energie, prezidat de ministrul energiei, dl. Anton Anton.

83
1 minut de lectură

Pe 1 aprilie, cea de-a șasea întâlnire CESEC (Central and South Eastern Europe Energy Connectivity) la nivel înalt va fi găzduită de ministrul energiei, dl. Anton Anton. O piață internă a energiei complet integrată și cooperarea regională sporită reprezintă pilonii principali ai Comisiei Juncker în ceea ce privește Uniunea Energetică, arată un comunicat de presă al Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Reunind miniștri sau reprezentanți la nivel înalt din statele membre ale UE și ai părților contractante ale Comunității Energiei, reuniunea CESEC va include două ceremonii de semnare a granturilor pentru energie aferente Mecanismului pentru Interconectarea Europei (CEF). Comisarul european Miguel Arias Cañete va susține discursul de deschidere al sesiunii.

”Cooperarea regională CESEC a fost lansată în 2015 sub auspiciile comisiei Juncker și s-a dovedit a fi un succes în îmbunătățirea siguranței aprovizionării în regiune. În cadrul întâlnirii se va realiza un bilanț al progresului obținut până în prezent și se vor discuta priorități pentru viitorul pieței gazelor, celei de energie electrică, dar și pentru dezvoltarea infrastructurii și a surselor de energie regenerabilă,” se arată în comunicatul menționat.

Pe 2 aprilie, comisarul european Miguel Arias Cañete participă la primul Consiliu Informal de Energie. Reuniunea ministerială va aborda într-o primă sesiune de lucru prioritățile viitorului sistem energetic din UE în perspectiva asigurării tranziției energetice post 2020.

În marja reuniunii Consiliului Informal de Energie, va avea loc prima reuniune ministerială pe energie între statele membre UE și statele din Parteneriatul Estic, în perspectiva consolidării cooperării energetice regionale.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele