Saudiții, acuzați că i-au piratat telefonul lui Jeff Bezos, fondator Amazon și proprietarul Washington Post

94
2 minute de lectură

După cum scrie revista franceză Le Point, citând presa americană, compania de protecție Gavin de Becker leagă aceast act de piraterie de faptul că ziarul Washington Post, pe care Jeff Bezos îl deține, a dat o acoperire largă cazului asasinării jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, în consulatul țării sale din Istanbul.

National Enquirer, un săptămânal de scandal american , a publicat în ianuarie mai multe mesaje text pasionale, schimbate între Jeff Bezos și Lauren Sanchez, fostă prezentatoare de televiziune, cu care acesta a avut o aventură .

Gavin de Becker a declarat că a finalizat investigaţia referitoare la publicarea, în luna ianuarie, a unor mesaje text între Bezos şi Lauren Sanchez, fostă prezentatoare de televiziune, despre care tabloidul National Enquirer a scris că are o relaţie cu şeful Amazon.

Bezos l-a acuzat acum o lună pe editorul publicației de șantaj. Șeful Amazon spune că a fost amenințat de acesta că va publica fotografii intime pe care i le-ar fi trimis prezentatoarei, dacă afirma public că tewwt-urile publicate de tabloid nu sunt motivate politic.

Potrivit companiei de protecție , există toate elementele pentru a forma convingerea că saudiţii au avut acces la telefonul lui Bezos şi au obţinut informaţii private, dar încă nu este clară vreo legătură între aceasta și publicarea datelor personale de către tabloidul american.

Publisherul National Enquirer a afirmat că articolele referitoare la viaţa privată a lui Bezos s-au bazat pe o singură sursă, fratele fostei prezentatoare Lauren Sanchez.

Ambasada Arabiei Saudite nu răspunsese, duminică, acestor acuzații. 

Gavin de Becker & Associates, fondată în 1978 la Los Angeles, este considerată una dintre cele mai puternice companii de protecție din America. Printre clienții acesteia se numără o serie întreagă de staruri , directori de corporații sau politicieni.

De Becker a precizat fără să elaboreze, că a predat concluziile investigaţiei sale oficialilor federali americani.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele