„Reiwa“ este numele noii ere imperiale în Japonia

201
Secretarul de Cabinet, Yoshihide Suga, a anunțat la începutul lunii mult-așteptatul nume al noii ere afișând o pancartă inscripționată de mână
1 minut de lectură

Japonia a anunțat că numele noii sale ere imperiale, ce va începe la 1 mai, va fi „Reiwa“, nume ce semnifică ordinea și armonia. Actuala eră, „Haisei“, se va încheia într-o lună cu abdicarea Împăratului Akihito.

Domnia fiecărui Împărat primește un nume. Secretarul de Cabinet, Yoshihide Suga (foto), a anunțat mult-așteptatul nume afișând o pancartă inscripționată de mână, relatează BBC. Premierul Shinzo Abe s-a adresat națiunii pentru a explica semnificația noului nume.

Termenul pentru noua eră este alcătuit din două caractere, Rei și Wa, însemnând „ordine“ sau „comandă“, respectiv „pace“ sau „armonie“. Pentru prima oară, numele este preluat dintr-o antologie de poeme japoneză, Manyoshu, în locul uneia chineze, a explicat premierul, precizând că Manyoshu simbolizează „cultura profundă și tradițiile îndelungate japoneze“.

„Națiunea noastră are în față un punct major de cotitură, însă valorile japoneze trebuie păstrate“, a spus Shinzo Abe.

Doar patru ere au existat în istoria modernă a Japoniei. Actuala eră a Împăratului Akihito, „Heisei“, care înseamnă „atingerea păcii“, a fost precedată de era „Showa“ (1926 – 1989), care înseamnă „armonie înțeleaptă“. Înaintea acestora, era „Taisho“ (1912 – 1926) a însemnat „măreața dreptate“, în timp ce semnificația erei „Meiji“ (1868 – 1912) a fost „conducerea înțeleaptă“.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele