Alerte multiple de securitate în Marea Britanie

21
2 minute de lectură

Două imobile au fost evacuate astăzi în Marea Britanie, din cauza unor colete suspecte, anunţă surse din cadrul serviciilor de securitate citate de BBC. Pe parcursul ultimelor trei zile, mai multe alerte de acest tip s-au înregistrat în Marea Britanie, iar marți au fost descoperite chiar trei dispozitive explozive în două aeroporturi și o gară.

Clădirea „Halifax“ din Edinburgh a fost evacuată temporar pentru verificarea unui colect suspect. Un alt pachet suspect a fost depistat în campusul din Dumfries al Universităţii din Glasgow.

Echipele pirotehnice care au verificat obiectele suspecte au stabilit că acestea nu prezintă niciun risc.

De asemenea, poliția a evacuat ieri mai multe clădiri ce aparțin de două universități. Autoritățile au blocat accesul în zona Universității din Essex și au evacuat câteva clădiri după ce au fost sunați în legătură cu existența unor pachete suspecte. Mai multe clădiri ale Universității din Glasgow au fost de asemenea evacuate după ce au fost găsite pachete similare.

Trei dispozitive explozive de mică putere au fost depistate marți pe aeroporturi şi într-o gară din Londra, a anunțat Poliţia antiteroristă britanică. Cele trei dispozitive au fost depistate pe aeroporturile Heathrow şi London City, precum şi în Gara Waterloo.

„Cele trei dispozitive puteau provoca incendii de amploare mică, dacă ar fi explodat“, a comunicat Departamentul antiterorist al Poliţiei metropolitane londoneze.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei citate de postul Sky News, cel puţin două dintre coletele care conţineau bombele aveau timbre irlandeze. „Poliţia irlandeză participă la investigaţie“, a declarat una dintre surse.

Poliţia din Londra a refuzat să facă vreun comentariu pe această temă.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele