Alianța USR-PLUS: Ludovic Orban să nu se lase șantajat

23
3 minute de lectură
Ionuț Moșteanu (prim-plan). Foto: Facebook/Ionuț Moșteanu

Vicepreședintele USR Ionuț Moșteanu a cerut premierului Ludovic Orban să nu se lase intimidat de amenințările PSD și UDMR referitoare la depunerea unei moțiuni de cenzură, în cazul în care ar lua măsura reintroducerii alegerilor în două tururi pentru primari, informează Mediafax.

„Facem pași în continuare pentru desemnarea organismelor statutare de conducere, conform protocolului de Alianță. Până joi fiecare partid va veni cu nominalizările proprii urmând ca în zilele care urmează să fie analizate aceste nominalizări iar până la finalul anului vom avea și aceste structuri completate. Colegii noștri discută despre calendarul alegerilor locale. Îi cerem premierului Ludovic Orban să nu se lase intimidat de amenințările PSD și UDMR cu moțiune de cenzură și reamintim că avem un protocol semnat la învestirea acestui Guvern prin care s-a angajat pentru a reveni la alegerea primarilor în două tururi. O mână de politicieni acum câțiva ani și-au dat mâna și au vrut să împartă țara asta să rămână cu mici feude. Avem primari de municipii aleși cu 8-9%. Este departe de a fi reprezentativ”, a declarat, luni, Ionuț Moșteanu într-o conferință de presă a Alianței USR-PLUS.

La rândul său, Vlad Voiculescu, membru în conducerea PLUS, i-a cerut lui Ludovic Orban „să nu se lase șantajat”.

„Dacă ne uităm la București, avem 1,8 milioane de oameni cu drept de vot. Primarul actual a fost ales de mai puțin de 300.000 de oameni. Lucrul acesta trebuie schimbat acum. Este o urgență a democrației. Al doilea lucru pe care l-am stabilit în Birourile Reunite ale Alianței este că vom avea candidați comuni peste tot în țară. Cel mai probabil într-o săptămână, două vom avea un calendar exact și un proces pentru desemnarea candidatului comun în fiecare localitate”, a completat Voiculescu.

Ionuț Moșteanu a precizat că, după ce Alianța va stabili candidați comuni, vor începe discuțiile cu „celelalte forțe politice anti-PSD” pentru susținerea acestora. Deputatul USR a afirmat că desemnarea candidaților comuni la locale va trebuie făcută până la sfârșitul lunii martie.

Vlad Voiculescu a declarat că stabilirea datei de 7 iunie pentru alegerile locale, în Ziua Rusaliilor, „nu este deloc un lucru înțelept”. „Nu știu dacă Guvernul se întreabă dacă să schimbe data asta, dar nu ar fi deloc un lucru rău”, a explicat Voiculescu.

USR București l-a validat, sâmbătă, pe Nicușor Dan drept candidatul filialei la Primăria Generală a Capitalei. Tot sâmbătă, Dacian Cioloș a spus că PLUS nu renunță la Vlad Voiculescu și va încerca să convingă celelalte partide de dreapta să îl susțină.

PMP îl va avea candidat la Primăria Capitalei pe fostul prezidențiabil al partidului, Theodor Paleologu. Și Gabriela Firea a anunțat, duminică, faptul că va candida pentru un nou mandat la Primăria Capitalei.

Pe de altă parte, președintele PNL Ludovic Orban a afirmat, duminică, faptul că e prematur ca partidele de dreapta să vorbească despre nominalizarea unui candidat unic la alegerile locale.

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele