Alocațiile copiilor aruncă în aer scena politică

81
3 minute de lectură
Foto: Bogdan Cristel

Decizia premierului Ludovic Orban de a amâna termenul de la care va aplica legea care dublează alocațiile copiilor a inflamat Opoziția. Fostul vicepremier PSD, Daniel Suciu, s-a năpustit asupra premierului și i-a cerut acestuia să găsească bani de unde știe. „Au ajuns premierul si președintele să se joace de-a polițistul rău și cel bun pe tema alocațiilor, ca într-un final să se încurce și să se vadă adevărul. Știam că nu vreți dublarea alocațiilor, de ce era nevoie de toată această butaforie cu ieșirea de ieri a președintelui? De două luni ne tot fluturați anticipatele doar ca să acoperiți tăierile pe care le faceți! Jalnic guvern, să recurgi la tertipuri din astea și să nu fi în stare să găsești 6 miliarde pentru copii. Stați noaptea ca hoții, dimineața pe răcoare în ministerele voastre, cum vreți, dar rezolvați această problemă, incompetenților!”, a scris Suciu pe Facebook.

Anunțul lui Orban a calmat, însă, cealaltă Opoziție, pe cei din USR. Europarlamentarul Cristian Ghinea a declarat că dublarea alocațiilor nu este altceva decât populism ieftin, și din partea PSD și din partea liberalilor. „Vom face opoziție real liberală la Guvernul PNL. Nu vom intra în competiție populistă în care clasa politică (PSD, PNL, PDL, USL etc) a aruncat România în ultimele decenii, potrivit căreia Opoziția cere să se dea de la stat și și guvernul ba dă, ba zice că nu sunt bani, dar și unii și alții aruncă în aer bugetele și provoacă crize economice cu efecte sociale grave”, susțin politicienii USR referitor la alocații, dar și la alte aspecte.

Deputatul Cătălin Drulă i-a sugerat președintelui să retrimită spre reexaminare legea care majorează alocațiile copiilor.

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, după ce s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis, că până când nu identifică o sursă de finanțare, amână aplicarea legii. „Noi suntem puși în situația de a găsi bani pentru că nu există fonduri. Soluția pe care vom merge este aceea de a proroga termenul de intrare în vigoare a legii până când vom avea resursele bugetare. Discuțiile pe care le-am avut cu președintele converg spre această soluție”, a afirmat Ludovic Orban.

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele